Geschiedenis

Lagosse Chocolade is een familiebedrijf en actief als producent van chocoladeproducten voor bakkerij, retail, warenhuis, groothandel, horeca, toerisme, promo en relatiegeschenken.   

Opgericht in 1991 als chocolade atelier door Leo van der Maale was Lagosse producent van een luxe assortiment handwerkpralines voor banketbakkers en het betere warenhuis. Zo werd aan afnemers in een groeiende behoefte voorzien om bonbons te kunnen verkopen onder private label.  

Al snel na de start werd het assortiment verder uitgebreid met een productieafdeling decoraties en geschenkartikelen van chocolade. Innovatief en consumentgericht denken resulteerde uiteindelijk in een nieuw concept bedrukte pralines dat in 2003 aan het assortiment werd toegevoegd. Dit was de aanzet tot een nieuwe trend, te weten gepersonaliseerde chocolade. Vanaf 2004 is Lagosse Chocolade zich hierin steeds verder gaan specialiseren om zo in te spelen op nieuwe doelgroepen. Sinds 2015 is Lagosse weer een nieuwe weg ingeslagen met de productie van Napolitains voor Horeca en Toerisme. Daarnaast is schoonzoon Rudy Haringhuizen aan boord gekomen en wordt er druk gewerkt aan de continuïteit van het bedrijf.

Inmiddels beschikt Lagosse over een zeer moderne chocoladefabriek en is uitgegroeid tot een toonaangevende producent van chocoladeletters, logo pralines, vele vormen van bedrukte chocolade en napolitains. Lagosse beschikt daarnaast over de modernste apparatuur en is hierdoor in staat om telkens in te spelen op de nieuwste trends met een perfect product.

Napolitains

Dit traditionele chocolaatje voor bij de koffie maakt ons assortiment ‘Out of home’- producten compleet.